🎄 Новорічна випічка

1. Цукрове печиво "Сніжинки"

Інгредієнти:


  • Борошно — 3 чашки

  • Сіль — 1/2 ч. л.

  • Сода — 1 ч. л.

  • Вершкове масло — 1 чашка

  • Цукор — 1 чашка

  • Яйця — 2 шт.

  • Екстракт ванілі — 2 ч. л.

Королівська глазур з яєчних білків:

  • Яєчні білки — 2 шт.

  • Лимонний сік — 2 ч. л.

  • Цукрова пудра — 3 чашки

Королівська глазур з порошку безе:

  • Цукрова пудра — 4 чашки

  • Порошок безе — 3 ст. л.

  • Мигдальний екстракт — 1/2 ч. л.

  • Тепла вода — 1/2 склянки

  • Харчові барвники

Приготування:

  1. Приготування печива: Змішати в окремій мисці борошно, сіль і соду. Збити масло з цукром до світлої пишної маси (приблизно 3 хвилини). Додати яйця і ваніль, знову збити. Ввести борошняну суміш і перемішати до гладкого тіста. Поділити навпіл, загорнути в плівку й охолодити 1 годину. Розігріти духовку до 180 °C. Застелити два деко пергаментом.

  2. Дістати половину тіста, розкачати на поверхні з борошном до товщини 0,5–1 см. Вирізати формочками сніжинки, викласти на деко й поставити охолоджуватись ще на 15 хвилин. Випікати 8–10 хвилин (залежно від розміру), поки краї не стануть золотистими. Остудити. Повторити з другою частиною тіста.

  3. Глазур з білків: Збити білки з лимонним соком, додати просіяну пудру, збивати до однорідності. За потреби додати трохи води або пудри. Додати барвник. Використовувати одразу — глазур застигає на повітрі.

  4. Глазур з порошку безе: Змішати пудру і порошок безе. Додати воду, збивати на високій швидкості до блиску (близько 5 хв). Додати барвник. Покрити печиво глазур’ю пензликом чи кондитерським мішком. За бажанням прикрасити. Залишити на ніч до повного висихання. Зберігати в герметичній ємності, перекладаючи пергаментом.


2. Новорічні пряники: Імбирні чоловічки


Інгредієнти:

  • Мед — 250 г

  • Цукор — 250 г

  • Вода — 200 мл

  • Борошно — 700 г

  • Кориця — 1/4 ч. л.

  • Мелений імбир — 1 ч. л.

  • Мелена гвоздика — дрібка

  • Мелений кардамон — дрібка

  • Сіль — дрібка

  • Сода або розпушувач — 8 г

Приготування:

Змішати мед, цукор і воду в каструлі, поставити на слабкий вогонь. Постійно помішувати до повного розчинення цукру. Зняти з вогню, додати сіль, дати охолонути. Просіяти борошно з содою. Змішати з сиропом, вимісити дерев’яною лопаткою. Сформувати тісто, загорнути в плівку і поставити в холодильник щонайменше на 3 дні.

Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні до 5–7 мм. Вирізати фігурки. Викласти на деко з пергаментом, змастити водою, залишити на 10 хвилин. Випікати при 180 °C 12–15 хвилин. Остудити та прикрасити білою глазур’ю. Зберігати 4–6 тижнів у герметичній тарі.


3. Імбирні новорічні пряники з глазур’ю

Інгредієнти: 


Для тіста:

  • Борошно — 175 г

  • Цукрова пудра — 75 г

  • Мелений імбир — 1 ч. л.

  • Мелена кориця — 1 ч. л.

  • Ванільний цукор — 1 ч. л.

  • Сіль — дрібка

  • Сода — 1/4 ч. л.

  • Вершкове масло — 80 г

  • Жовток — 1 шт.

  • Мед — 2 ст. л.

Для глазурі:

  • Білок — 1/2 білка

  • Цукрова пудра — 110 г

Приготування:

Змішати борошно, пудру і спеції. Додати масло шматочками, перетерти в крихту. Додати жовток і мед, замісити тісто. Поставити в холодильник на 1 годину. Розкачати, вирізати фігурки. Випікати при 180 °C 10–15 хв. Білок збити до піків, додати пудру частинами, збити до однорідності. Дати постояти 10 хв. Перекласти у мішок, прикрасити печиво. Використовувати глазур одразу.


4. Новорічні пряники з глазур’ю

Інгредієнти: 


  • Вершкове масло — 100 г

  • Цукрова пудра — 100 г

  • Яйце (злегка збите) — 1 шт.

  • Борошно — 275 г

  • Ванільний екстракт — 1 ч. л.

Для глазурі:

  • Білок — 1/2 білка

  • Цукрова пудра — 110 г

  • Харчовий барвник

Приготування:

Розігріти духовку до 190 °C. Застелити деко пергаментом. Збити масло з пудрою, додати яйце й ваніль. Вмішати борошно. Розкачати тісто до 1 см, вирізати фігурки. Випікати 8–10 хв до золотистості. Остудити. Білок збити до піків, додати пудру порціями, збити. Дати постояти 10 хв, за бажанням — додати барвник. Прикрасити глазур’ю. Використовувати в той же день.


5. Цукрове печиво

Інгредієнти: 


Для тіста:

  • Борошно — 3 чашки

  • Сіль — 1/2 ч. л.

  • Сода — 1 ч. л.

  • Вершкове масло — 1 чашка

  • Цукор — 1 чашка

  • Яйця — 2 шт.

  • Ванільний екстракт — 2 ч. л.

Для глазурі:

  • Білки — 2 шт.

  • Лимонний сік — 2 ч. л.

  • Цукрова пудра — 3 чашки

Приготування:

Змішати борошно, сіль і соду. Збити масло з цукром до пишності (близько 3 хв). Додати яйця та ваніль, збити. Додати суху суміш, перемішати до однорідності. Розділити тісто навпіл, загорнути в плівку, охолодити 1 годину.

Розігріти духовку до 180 °C. Розкачати тісто до товщини 0,5–1 см. Вирізати печиво, викласти на деко, поставити в холодильник ще на 15 хв. Випікати 8–10 хв, поки краї не стануть золотистими. Остудити.

Збити білки з лимонним соком, додати просіяну пудру, збивати до однорідності. За потреби додати трохи води або пудри. Використовувати одразу — глазур застигає при контакті з повітрям. Можна декорувати посипкою

Немає коментарів:

Дописати коментар