1. Цукрове печиво "Сніжинки"
Інгредієнти:
-
Борошно — 3 чашки
-
Сіль — 1/2 ч. л.
-
Сода — 1 ч. л.
-
Вершкове масло — 1 чашка
-
Цукор — 1 чашка
-
Яйця — 2 шт.
-
Екстракт ванілі — 2 ч. л.
Королівська глазур з яєчних білків:
-
Яєчні білки — 2 шт.
-
Лимонний сік — 2 ч. л.
-
Цукрова пудра — 3 чашки
Королівська глазур з порошку безе:
-
Цукрова пудра — 4 чашки
-
Порошок безе — 3 ст. л.
-
Мигдальний екстракт — 1/2 ч. л.
-
Тепла вода — 1/2 склянки
-
Харчові барвники
Приготування:
-
Приготування печива: Змішати в окремій мисці борошно, сіль і соду. Збити масло з цукром до світлої пишної маси (приблизно 3 хвилини). Додати яйця і ваніль, знову збити. Ввести борошняну суміш і перемішати до гладкого тіста. Поділити навпіл, загорнути в плівку й охолодити 1 годину. Розігріти духовку до 180 °C. Застелити два деко пергаментом.
-
Дістати половину тіста, розкачати на поверхні з борошном до товщини 0,5–1 см. Вирізати формочками сніжинки, викласти на деко й поставити охолоджуватись ще на 15 хвилин. Випікати 8–10 хвилин (залежно від розміру), поки краї не стануть золотистими. Остудити. Повторити з другою частиною тіста.
-
Глазур з білків: Збити білки з лимонним соком, додати просіяну пудру, збивати до однорідності. За потреби додати трохи води або пудри. Додати барвник. Використовувати одразу — глазур застигає на повітрі.
-
Глазур з порошку безе: Змішати пудру і порошок безе. Додати воду, збивати на високій швидкості до блиску (близько 5 хв). Додати барвник. Покрити печиво глазур’ю пензликом чи кондитерським мішком. За бажанням прикрасити. Залишити на ніч до повного висихання. Зберігати в герметичній ємності, перекладаючи пергаментом.
2. Новорічні пряники: Імбирні чоловічки
Інгредієнти:
-
Мед — 250 г
-
Цукор — 250 г
-
Вода — 200 мл
-
Борошно — 700 г
-
Кориця — 1/4 ч. л.
-
Мелений імбир — 1 ч. л.
-
Мелена гвоздика — дрібка
-
Мелений кардамон — дрібка
-
Сіль — дрібка
-
Сода або розпушувач — 8 г
Приготування:
Змішати мед, цукор і воду в каструлі, поставити на слабкий вогонь. Постійно помішувати до повного розчинення цукру. Зняти з вогню, додати сіль, дати охолонути. Просіяти борошно з содою. Змішати з сиропом, вимісити дерев’яною лопаткою. Сформувати тісто, загорнути в плівку і поставити в холодильник щонайменше на 3 дні.
Розкачати тісто на посипаній борошном поверхні до 5–7 мм. Вирізати фігурки. Викласти на деко з пергаментом, змастити водою, залишити на 10 хвилин. Випікати при 180 °C 12–15 хвилин. Остудити та прикрасити білою глазур’ю. Зберігати 4–6 тижнів у герметичній тарі.
3. Імбирні новорічні пряники з глазур’ю
Інгредієнти:
Для тіста:
-
Борошно — 175 г
-
Цукрова пудра — 75 г
-
Мелений імбир — 1 ч. л.
-
Мелена кориця — 1 ч. л.
-
Ванільний цукор — 1 ч. л.
-
Сіль — дрібка
-
Сода — 1/4 ч. л.
-
Вершкове масло — 80 г
-
Жовток — 1 шт.
-
Мед — 2 ст. л.
Для глазурі:
-
Білок — 1/2 білка
-
Цукрова пудра — 110 г
Приготування:
Змішати борошно, пудру і спеції. Додати масло шматочками, перетерти в крихту. Додати жовток і мед, замісити тісто. Поставити в холодильник на 1 годину. Розкачати, вирізати фігурки. Випікати при 180 °C 10–15 хв. Білок збити до піків, додати пудру частинами, збити до однорідності. Дати постояти 10 хв. Перекласти у мішок, прикрасити печиво. Використовувати глазур одразу.
4. Новорічні пряники з глазур’ю
Інгредієнти:
-
Вершкове масло — 100 г
-
Цукрова пудра — 100 г
-
Яйце (злегка збите) — 1 шт.
-
Борошно — 275 г
-
Ванільний екстракт — 1 ч. л.
Для глазурі:
-
Білок — 1/2 білка
-
Цукрова пудра — 110 г
-
Харчовий барвник
Приготування:
Розігріти духовку до 190 °C. Застелити деко пергаментом. Збити масло з пудрою, додати яйце й ваніль. Вмішати борошно. Розкачати тісто до 1 см, вирізати фігурки. Випікати 8–10 хв до золотистості. Остудити. Білок збити до піків, додати пудру порціями, збити. Дати постояти 10 хв, за бажанням — додати барвник. Прикрасити глазур’ю. Використовувати в той же день.
5. Цукрове печиво
Інгредієнти:
Для тіста:
-
Борошно — 3 чашки
-
Сіль — 1/2 ч. л.
-
Сода — 1 ч. л.
-
Вершкове масло — 1 чашка
-
Цукор — 1 чашка
-
Яйця — 2 шт.
-
Ванільний екстракт — 2 ч. л.
Для глазурі:
-
Білки — 2 шт.
-
Лимонний сік — 2 ч. л.
-
Цукрова пудра — 3 чашки
Приготування:
Змішати борошно, сіль і соду. Збити масло з цукром до пишності (близько 3 хв). Додати яйця та ваніль, збити. Додати суху суміш, перемішати до однорідності. Розділити тісто навпіл, загорнути в плівку, охолодити 1 годину.
Розігріти духовку до 180 °C. Розкачати тісто до товщини 0,5–1 см. Вирізати печиво, викласти на деко, поставити в холодильник ще на 15 хв. Випікати 8–10 хв, поки краї не стануть золотистими. Остудити.
Збити білки з лимонним соком, додати просіяну пудру, збивати до однорідності. За потреби додати трохи води або пудри. Використовувати одразу — глазур застигає при контакті з повітрям. Можна декорувати посипкою
Немає коментарів:
Дописати коментар