Plokkfiskur (рибне рагу з картоплею) Ісландія

 


Інгредієнти (порція на 4 осіб)

  • 500 г свіжої тріски або хека

  • 500 г картоплі

  • 1 цибулина

  • 2 ст. л. вершкового масла

  • 3–4 ст. л. пшеничного борошна

  • ~300 мл молока (можливо трохи рибного бульйону)

  • сіль, білий перець (за смаком)

  • (необов'язково) щіпка карі, тертий сир  

Топ-5 національних ісландських страв




 1. Skyr – густий кисломолочний сир-йогурт, традиційний і широко вживаний 


2. Hákarl – ферментована акула з дуже сильним запахом і смаком; подається на маленьких шматочках 


3. Plokkfiskur – картопляно‑рибне рагу з вершковим соусом, домашній улюбленець 


4. Rúgbrauð / Flatkaka – темний житній хліб („ґейзерний хліб“ або хліб на сковороді), що готується в гарячих джерелах або на плиті 


5. Pylsur – ісландський хот-дог із яловичини, свинини та баранини, дуже популярний як вулична їжа