🍪 Печиво «Солодкі сердечка»

Прикрашене перловим цукром або шматочками замороженої полуниці, печиво у формі сердечок створить романтичний настрій до Дня святого Валентина

Для тіста:

  • 75 г вершкового масла

  • 175 г борошна + ½ ч. л. розпушувача
    (+ борошно для розкатування)

  • 75 г дрібнокристалічного цукру

  • 1 яйце (збите)

Для крему:

  • 100 г розм’якшеного вершкового масла

  • 175 г цукрової пудри

  • 3 ст. л. малинового джему або варення (протертого)

Для глазурі:

  • 175 г цукрової пудри

  • приблизно 1½ ст. л. теплої води

  • кілька крапель ванільного екстракту

Для прикрашання:

  • червоний перловий цукор або шматочки замороженої полуниці

Посуд:

  • силіконовий килимок для випікання (випікати партіями)

  • металеве деко

  • формочка у вигляді сердечка (шириною приблизно 5–6 см)

  • ножик-лопатка або лопатка

Приготування

КРОК 1: Тісто
Розітріть масло з борошном до стану дрібної крихти. Додайте цукор, потім яйце і замішайте тісто спочатку ножем, а потім руками — до м’якої та гладкої маси. Загорніть у харчову плівку й поставте в холодильник на 30 хвилин.

КРОК 2: Випікання
Викладіть силіконовий килимок на деко. Розігрійте духовку до 180°C. Розкачайте половину тіста на поверхні, посипаній борошном, до товщини ~5 мм. Виріжте сердечка формочкою, викладіть на килимок і випікайте 10–15 хвилин. Залиште охолонути на деку на 5 хвилин, потім перекладіть на решітку. Зберіть обрізки й змішайте з рештою тіста для другої партії. Має вийти 30–40 штук.

КРОК 3: Крем
Збийте масло до кремоподібної текстури. Додайте просіяну цукрову пудру порціями, ретельно збиваючи після кожної. Коли вся пудра буде додана, введіть малиновий джем. З’єднайте сердечка попарно, змастивши кремом.

КРОК 4: Глазур
Просійте цукрову пудру в миску, поступово додайте теплу воду до утворення густої пасти. Вмішайте ванільний екстракт і змастіть глазур’ю верхівки печива. Прикрасьте червоним цукром або полуницею у вигляді сердечка й залиште до повного висихання.

Порада

Перловий цукор можна знайти в супермаркетах. Заморожену полуницю легко подрібнити самостійно. Якщо не знайдете перлового цукру — використайте звичайний крупний цукор, підфарбувавши його харчовим барвником.


Рецепт узято з журналу «Вишукана випічка. Спецвипуск до Дня святого Валентина 2014» (стор. 16–17) і опубліковано виключно з ознайомлювальною метою.

Немає коментарів:

Дописати коментар