150 г чорного шоколаду (дрібно порізати)
2 ст. л. молока
125 г вершкового масла (м’якого)
125 г коричневого цукру (мускавадо)
3 яйця (відокремити жовтки від білків)
65 г борошна
1 ч. л. розпушувача
Для крему з маскарпоне:
225 г маскарпоне
75 г дрібнокристалічного цукру
200 г білого шоколаду (розтопити та остудити)
150 мл жирних вершків (збити до стійкої маси)
Для прикрашання:
50 г підсмажених пластівців мигдалю
цукрова пудра і какао-порошок — для посипання
- кругла глибока силіконова форма діаметром 20,5 см або форма-серце шириною 20,5 см
- металеве деко
- ніж-лопатка
КРОК 1
Поставте силіконову форму на деко. Розігрійте духовку до 180°C. Розтопіть шоколад із молоком на водяній бані, перемішайте до однорідності. Окремо збийте масло з цукром до стану крему. Поступово додайте жовтки та розтоплений охолоджений шоколад.
КРОК 2
Просійте зверху борошно з розпушувачем і крохмалем, перемішайте до утворення однорідного тіста. Збийте білки до стійкої піни. Спочатку додайте в шоколадне тісто ложку білків, щоб зробити його м’якшим, потім акуратно введіть решту білків. Перелийте тісто у форму, розрівняйте поверхню і випікайте 40–45 хвилин. Готовність перевірте шпажкою. Залиште в формі на 30 хвилин, потім вийміть корж і охолодіть на решітці. Надішліть йому форму серця. Розріжте корж горизонтально навпіл.
КРОК 3
Для крему збийте маскарпоне з цукром до однорідності. Додайте розтоплений шоколад, потім — збиті вершки. Поставте в прохолодне місце, щоб крем загус. Періодично перемішуйте.
КРОК 4
Намажте нижній корж ½ крему з маскарпоне, накрийте другим коржем і змастіть торт зверху та з боків рештою крему. Втисніть по боках пластівці мигдалю, використовуючи ніж-лопатку. Посипте торт цукровою пудрою через сито. Виріжте з пергаментного паперу шаблон розміром з торт, намалюйте сердечка та виріжте їх маленькими ножицями. Покладіть шаблон на торт і посипте какао-порошком.
Джерело:
Немає коментарів:
Дописати коментар