Шоколадний торт із маскарпоне

Найкращий торт до Дня святого Валентина — адже це справжні шоколадні коржі, промазані кремом із маскарпоне та білого шоколаду..

Інгредієнти

для тіста

150 г чорного шоколаду (дрібно порізати)

2 ст. л. молока

125 г вершкового масла (м’якого)

125 г коричневого цукру (мускавадо)

3 яйця (відокремити жовтки від білків)

65 г борошна

1 ч. л. розпушувача

65 г картопляного крохмалюа

Для крему з маскарпоне:

225 г маскарпоне

75 г дрібнокристалічного цукру

200 г білого шоколаду (розтопити та остудити)

150 мл жирних вершків (збити до стійкої маси)


Для прикрашання:


50 г підсмажених пластівців мигдалю

цукрова пудра і какао-порошок — для посипання


Посуд

  • кругла глибока силіконова форма діаметром 20,5 см або форма-серце шириною 20,5 см
  • металеве деко
  • ніж-лопатка


КРОК 1

Поставте силіконову форму на деко. Розігрійте духовку до 180°C. Розтопіть шоколад із молоком на водяній бані, перемішайте до однорідності. Окремо збийте масло з цукром до стану крему. Поступово додайте жовтки та розтоплений охолоджений шоколад.


КРОК 2

Просійте зверху борошно з розпушувачем і крохмалем, перемішайте до утворення однорідного тіста. Збийте білки до стійкої піни. Спочатку додайте в шоколадне тісто ложку білків, щоб зробити його м’якшим, потім акуратно введіть решту білків. Перелийте тісто у форму, розрівняйте поверхню і випікайте 40–45 хвилин. Готовність перевірте шпажкою. Залиште в формі на 30 хвилин, потім вийміть корж і охолодіть на решітці. Надішліть йому форму серця. Розріжте корж горизонтально навпіл.


КРОК 3

Для крему збийте маскарпоне з цукром до однорідності. Додайте розтоплений шоколад, потім — збиті вершки. Поставте в прохолодне місце, щоб крем загус. Періодично перемішуйте.


КРОК 4

Намажте нижній корж ½ крему з маскарпоне, накрийте другим коржем і змастіть торт зверху та з боків рештою крему. Втисніть по боках пластівці мигдалю, використовуючи ніж-лопатку. Посипте торт цукровою пудрою через сито. Виріжте з пергаментного паперу шаблон розміром з торт, намалюйте сердечка та виріжте їх маленькими ножицями. Покладіть шаблон на торт і посипте какао-порошком.


Джерело:

Рецепт узятий із журналу «Вишукана випічка. Спецвипуск до Дня святого Валентина 2014» (стор. 18–19) , перекладений українською мовою та надається виключно для ознайомлення.

Немає коментарів:

Дописати коментар