Салат «Натхнення»


Інгредієнти:

  • Мідії

  • Перепелині яйця — 8 шт

  • Помідори чері — 200 г

  • Болгарський перець — 1 шт

  • Рукола — 1 пучок

  • Базилік — приблизно 10 листочків

  • Тертий сир — ваш улюблений, у будь-якій кількості

Заправка:

  • Оливкова олія — 2 ст. ложки

  • Лайм — 1 шт

  • Соєвий соус — 1 ч. ложка

  • Сіль — 1/2 ч. ложки або менше

  • Чорний перець — за смаком

Салат з мідіями


Інгредієнти

  • Мідії консервовані

  • Помідори чері

  • Солодкий перець

  • Зелень

  • Лайм

  • Оливкова олія

  • Соєвий соус

Приготування

  1. Помідори розрізати половинками

  2. Солодкий перець нарізати невеликими кубиками.

  3. Додати мідії, посипати подрібненою зеленню.

  4. Приготувати заправку: змішати соєвий соус, оливкову олію та сік лайма.

  5. Заправити салат.


Що приготувати з яєчних білків або найсмачніший Ангельський бісквіт


    Якщо у вас залишилися яєчні білки після приготування морозива чи майонезу, їх можна успішно використати для приготування смачного бісквіта. Наприклад, я роблю або круглий бісквіт і промазую його кремом, або випікаю тонкий прямокутний бісквіт та роблю смачний рулет.
    Білки після приготування основної страви потрібно поставити в холодильник (затягнувши миску харчовою плівкою) на 4–5 днів або заморозити (можна зберігати довго), а потім розморозити.

Для приготування ангельського бісквіта вам знадобиться:

  • яєчні білки — 7 шт.
  • цукор або цукрова пудра — 100 г
  • пшеничне борошно — 80 г
  • сік лимона або яблучний оцет — 1 десертна ложка
  • щіпка солі
  • вершкове масло для змащування форми

Кефірна закваска для бездріжджового хліба

Як приготувати кефірну закваску:

1 Беремо простоквашу або старий кефір (бажано домашній), витримуємо його кілька (2–3) днів до появи бульбашок, відділення води та характерного запаху скисшого кефіру.

2 Додаємо житнє борошно до консистенції рідкої сметани, добре розмішуємо й залишаємо на столі, накривши марлею, на добу. У заквасці почнеться активне бродіння, і вона почне перекисати. У цей період її не слід перемішувати.

Кролик с оливками и чесноком

Ингредиенты

1 небольшая тушка кролика (1—1,5 кг) 
6 небольших помидоров 
пучок свежего розмарина 
10—12 оливок 
8 зубчиков чеснока 
горсть муки 
350 мл белого сухого вина 
50 мл оливкового или другого растительного масла 
щепотка морской соли 
щепотка свежемолотого черного перца

Лимонные эклеры

ИНГРЕДИЕНТОВ НА 10 ПОРЦИЙ

Для крема
лимоны 2 шт.
сливочное масло 175 г
сахарный песок 125 г
яичные желтки 5 шт.

Тесто
мука 150 г
сливочное масло 100 г
яйца куриные 3 шт.
сахар 1 щепотка
соль морская 1 щепотка


Салат "Времена года"

Ингредиенты 

Капуста пекинская— 1 шт
Огурец соленый— 3 шт
Помидор— 3 шт
Лук красный (В оригинале рецепта добавляется только зеленый лук, с добавлением ещё и красного лука вкус мне показался интереснее) — 1 шт
Лук зеленый— 1 пуч.
Зелень(у меня укроп и петрушка) — 1 пуч.
Соль
Масло подсолнечное

Приготовление
  1. Само собой, первым делом овощи и зелень моем, обсушиваем.
  2. Шинкуем капусту.
  3. Произвольными кусочками нарезаем огурцы и помидоры.
  4. Красный лук нарезать тонкими полукольцами.
  5. Зелёный лук и зелень мелко нарезать.
  6. Всё смешать, немного подсолить (огурцы солёные, аккуратнее!), заправить подсолнечным маслом. 
Информация и фото найдены в сети интернет.

Як приготувати тернове вино

Інгредієнти:

плоди терену – 2,5 кг;
цукор – 1,5 кг;
вода – 3 літри;
немиті родзинки - 100 грам.

На поверхні родзинок знаходяться винні дріжджі, що забезпечать бродіння.

Приготування:

1. Приготувати цукровий сироп. Для цього змішати в ємності весь цукор та воду (1 літр), довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму.

Как приготовить вино из клубники

Ингредиенты


Клубника — 3 кг
Вода очищенная — 3 л
Сахар — 2 кг

Приготовление
  • Ягоды очищаем от плодоножки, если чистые, то желательно не мыть, чтобы сохранить дрожжевой налёт. В широкой миске размять их вместе с сахаром (1,8 кг) деревянной ступкой.
  • Добавить очищенной кипяченой воды, всё перемешать.

Как очистить самогон от неприятного запаха

1). Всыпать 2-3 грамма порошка марганцовки на 3-х литровую банку готового продукта. Подождать, пока выпадет осадок. Для ускорения процесса достаточно закрыть банку, несколько раз встряхнуть и поставить на 10-15 минут на водяную баню с температурой 50-70°C.

2). На 1 литр самогона добавить 8-10 грамм обычной (пищевой) соды, перемешать, настаивать 20-30 минут. Потом еще раз перемешать и оставить на 10-12 часов. Затем слить верхний слой жидкости и удалить осадок на дне. Сода хорошо убирает сивушные масла, вызывающие неприятный запах.

3). Выдержать самогон на фиалковом корне 12 дней (100 грамм измельченного растения на 3 литра самогона). Этот старинный рецепт малопригоден для городских жителей, так как найти корень фиалки в продаже очень сложно, но его эффективность очень высокая.

4). Заморозить самогон в металлическом бочонке или стеклянной таре.