Кролик з оливками та часником 🐇🫒

Інгредієнти 


  • 1 невелика тушка кролика (1–1,5 кг)
  • 6 невеликих помідорів
  • пучок свіжого розмарину
  • 10–12 оливок
  • 8 зубчиків часнику
  • жменя борошна
  • 350 мл білого сухого вина
  • 50 мл оливкової або іншої рослинної олії
  • дрібка морської солі
  • дрібка свіжомеленого чорного перцю

Приготування

Крок 1.
Попередньо розігрійте духовку до 190 °C.

Крок 2.
Тушку кролика помийте, обсушіть і розділіть на порційні шматки.

Крок 3.
Змішайте борошно з сіллю та перцем і обваляйте в цій суміші шматочки кролика.

Крок 4.
Розігрійте олію в чавунному казанку або глибокій сковороді (яку можна поставити в духовку) і обсмажуйте шматочки кролика до появи рум’яної скоринки.

Крок 5.
Злегка роздушіть часник, не знімаючи лушпиння.

Крок 6.
Помідори наріжте четвертинками.

Крок 7.
Видаліть кісточки з оливок.

Крок 8.
Влийте у сковороду вино, додайте часник, помідори, оливки та 4–5 гілочок розмарину. Накрийте кришкою й поставте в розігріту духовку на 25 хвилин, потім зніміть кришку та тушкуйте ще 5–7 хвилин.

Крок 9.
Готового кролика посипте листочками свіжого розмарину.

Немає коментарів:

Дописати коментар