- 1 невелика тушка кролика (1–1,5 кг)
- 6 невеликих помідорів
- пучок свіжого розмарину
- 10–12 оливок
- 8 зубчиків часнику
- жменя борошна
- 350 мл білого сухого вина
- 50 мл оливкової або іншої рослинної олії
- дрібка морської солі
- дрібка свіжомеленого чорного перцю
Крок 1.
Попередньо розігрійте духовку до 190 °C.
Крок 2.
Тушку кролика помийте, обсушіть і розділіть на порційні шматки.
Крок 3.
Змішайте борошно з сіллю та перцем і обваляйте в цій суміші шматочки кролика.
Крок 4.
Розігрійте олію в чавунному казанку або глибокій сковороді (яку можна поставити в духовку) і обсмажуйте шматочки кролика до появи рум’яної скоринки.
Крок 5.
Злегка роздушіть часник, не знімаючи лушпиння.
Крок 6.
Помідори наріжте четвертинками.
Крок 7.
Видаліть кісточки з оливок.
Крок 8.
Влийте у сковороду вино, додайте часник, помідори, оливки та 4–5 гілочок розмарину. Накрийте кришкою й поставте в розігріту духовку на 25 хвилин, потім зніміть кришку та тушкуйте ще 5–7 хвилин.
Крок 9.
Готового кролика посипте листочками свіжого розмарину.

Немає коментарів:
Дописати коментар