Ніжний лимонний курд

 


Цей крем можна подавати як самостійний десерт, а також використовувати як начинку для пирогів, тортів і тістечок. Лимонний курд має густу та ніжну текстуру, оксамитовий смак і приємний кисло-солодкий відтінок.

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 80 г

  • лимони — 450 г

  • цукор — 225 г

  • яйця — 4 шт.

  • жовток — 1 шт.

Приготування:

  1. З лимонів зніміть тонкий шар цедри, вичавіть сік і процідіть його через дрібне сито. Має вийти близько 150 мл соку.

  2. Розтопіть масло на водяній бані. Додайте цедру та цукор, добре перемішайте.

  3. В окремій мисці збийте яйця та жовток до однорідності. Влийте цю суміш у масляно-цукрову основу.

  4. Додайте лимонний сік, перемішайте й поставте миску на водяну баню. Постійно помішуючи, варіть до загусання, поки крем не стане за консистенцією схожим на густу сметану.

  5. Гарячий крем розкладіть у банки (можна заздалегідь стерилізовані).

Лимонний курд готовий — ніжний, ароматний і універсальний!

Немає коментарів:

Дописати коментар