Як приготувати тернове вино

Інгредієнти:

плоди терену – 2,5 кг;
цукор – 1,5 кг;
вода – 3 літри;
немиті родзинки - 100 грам.

На поверхні родзинок знаходяться винні дріжджі, що забезпечать бродіння.

Приготування:

1. Приготувати цукровий сироп. Для цього змішати в ємності весь цукор та воду (1 літр), довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму.
У процесі варіння з'являтиметься біла піна, яку періодично потрібно знімати. Цукровий сироп вважається готовим, коли біла піна не з'являється.

2. Закип'ятити 2 літри води. Ягоди терену промити в проточній воді, скласти в каструлю, залити окропом. Проварити 5-10 хвилин на слабкому вогні. Коли шкірка почне тріскатись, зняти каструлю з вогню. Охолодити до кімнатної температури.

 3. Перелити сусло в бродильну ємність, заповнювати не більше 75% об'єму. Додати немиті родзинки і третину приготованого цукрового сиропу (теж має бути кімнатної температури). Перемішати, закрити ємність водяним затвором. Перенести у темне місце з температурою 18-25°C. Через 8-12 годин має початися бродіння: з'явиться піна і гідрозатвор почне булькати.
    Через 7 днів додати дві третини сиропу, що залишилися, добре перемішати і знову закрити бутля водяним затвором.

4. Після припинення бродіння (плоди терну осядуть на дно, перестануть виділятися бульбашки вуглекислого газу з гідрозатвору, сусло стане світлішим), яке зазвичай триває 30-50 днів, злити тернове вино з осаду в іншу ємність через трубочку. Спробувати на смак, за бажання додати цукор. Також можна закріпити вино спиртом (40 градусів) чи горілкою у кількості 2-15% від обсягу.
    Ємність(бажано наповнену доверху) герметично закрити або на 1-2 тижні знову поставити під водяний затвор (рекомендую, якщо додавався цукор).
    Увага! Якщо бродіння триває довше 55 днів, щоб уникнути появи гіркого присмаку потрібно зняти вино з осаду і знову поставити під гідрозатвор.

5. Перенести напій у холодильник чи підвал із температурою 6-16°C. Залишити для дозрівання на 3-8 місяців.

6. При появі осаду (спочатку раз на 10-15 днів, потім рідше) переливати тернове вино через трубочку в іншу ємність. Проводити процедуру кілька місяців.

7. Витриманий напій, у якому не з'являється осад, можна розлити у пляшки для зберігання та герметично закрити. 6 місяців витримки

Готове вино має міцність 8-12%. Термін придатності у темному прохолодному місці – до 3 років.
 
Інформація та фото знайдені в Інтернеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар