Інгрідієнти:
- борошно - 200 гр
- дріжджі сухі - 5 гр
- цукор - 5 гр
- сіль - 5 гр
- оливкова олія - 5 мл у тісто та 5 мл для змащування
- тепла вода - 140 мл
- сир сулугуні (або інший, смачно з моцарелою та звичайним твердим сиром - 250 гр
- жовток - 1 шт.
- сметана - 1 ст.л.
Приготуваня:
У теплу воду додаємо цукор, сіль та дріжджі. Перемішуємо і просієюмо борошно. Додаємо олію. Замішуємо тісто. Змащуємо миску оливковою олією і перекладаємо туди тісто, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 45 хвилин.
Далі перекладаємо тісто на пергамент. Формуємо з нього круг і розкатуємо, можна також розім’яти руками. Викладаємо половину сиру і защіплюємо тісто, наче великий пиріжок. Ще раз злегка розкатуємо.
Сметану та жовток змішуємо та змащуємо цією масою наше хачапурі зверху, присипаємо рештою сиру і випікаємо при 200 ° 15-20 хвилин.
Смачного!
Інформація та фото знайдені в Інтернеті.
Немає коментарів:
Дописати коментар