ХАЧАПУРІ ПО-МЕГРЕЛЬСЬКИ

Інгрідієнти:


  • борошно - 200 гр
  • дріжджі сухі - 5 гр
  • цукор - 5 гр
  • сіль - 5 гр
  • оливкова олія - 5 мл у тісто та 5 мл для змащування 
  • тепла вода - 140 мл
  • сир сулугуні (або інший, смачно з моцарелою та звичайним твердим сиром - 250 гр
  • жовток - 1 шт.
  • сметана - 1 ст.л.

Приготуваня:

    У теплу воду додаємо цукор, сіль та дріжджі. Перемішуємо і просієюмо борошно. Додаємо олію. Замішуємо тісто. Змащуємо миску оливковою олією і перекладаємо туди тісто, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 45 хвилин. 

    Далі перекладаємо тісто на пергамент. Формуємо з нього круг і розкатуємо, можна також розім’яти руками. Викладаємо половину сиру і защіплюємо тісто, наче великий пиріжок. Ще раз злегка розкатуємо. 

    Сметану та жовток змішуємо та змащуємо цією масою наше хачапурі зверху, присипаємо рештою сиру і випікаємо при 200 ° 15-20 хвилин. 

Смачного!

Інформація та фото знайдені в Інтернеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар