Інгредієнти для тіста:
- тепле молоко - 220 мл
- свіжі дріжжі - 20 гр (сухі 7-8 гр)
- яйця - 1 шт. (С0)
- вершкове розтоплене масло - 70-75 гр
- цукор - 85 гр
- сіль - 1/2 ч.л.
- борошно - +/-450 гр (залежно від борошна, тому помірно додавайте, щоб тісто не було забите)
*Щоб змастити булочки і вони мали золотистий колір: яйце, молоко, або жовток з молоком.
Інгредієнти для начинки:
- сметана (будь-яка жирність) - 250 гр
- цукор - 50-60 гр
- ванільний цукор - 10 гр
- кукурудзяний крохмаль (можна запінити борошном) - 30 гр
Приготування:
Робимо опару: до теплого молока додати цукор 1 ст.л. із загальної кількості, дріжджі і відставити на 15 хвилин.
До опари додати сіль, цукор, яйце і все перемішати, далі додати розтоплене тепле вершкове масло (не гаряче!) та поетапно в 2 етапи додати борошно: одну половину перемішати ложкою, потім другу половину додати і вимішувати спочатку ложкою/лопаткою, а потім руками. Тісто має вийти еластичним і не липнути до рук.
Перекласти тісто в глибоку миску змащеною олією, накрити харчовою плівкою або рушником і поставити в тепле місце на 1-1,5 години для збільшення в 2 рази.
Тісто піднялось. Перекладаємо його на стіл і розділяємо на 11 рівних шматочків. Формуємо колобки і викладаємо їх на покриту пергаментом дечку, прикриваємо рушником вбо плівкою.
Для начинки змішати: сметану, ванільний цукор, цукор і крохмаль.
Стакан змастити олією і зробити заглиблення в тісті. Майбутні булочки змастити жовтком з молоком і викласти всередину начинку по 1-1,5 ч.л.
Випікати в духовці розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин в залежності від духовки.
Смачного!
Інформація та фото знайдені в Інтернеті.
Немає коментарів:
Дописати коментар