Що приготувати з яєчних білків або найсмачніший Ангельський бісквіт


    Якщо у вас залишилися яєчні білки після приготування морозива чи майонезу, їх можна успішно використати для приготування смачного бісквіта. Наприклад, я роблю або круглий бісквіт і промазую його кремом, або випікаю тонкий прямокутний бісквіт та роблю смачний рулет.
    Білки після приготування основної страви потрібно поставити в холодильник (затягнувши миску харчовою плівкою) на 4–5 днів або заморозити (можна зберігати довго), а потім розморозити.

Для приготування ангельського бісквіта вам знадобиться:

  • яєчні білки — 7 шт.
  • цукор або цукрова пудра — 100 г
  • пшеничне борошно — 80 г
  • сік лимона або яблучний оцет — 1 десертна ложка
  • щіпка солі
  • вершкове масло для змащування форми

Як приготувати ангельський бісквіт:

  1. Увімкніть духовку та розігрійте її до 180°С.

  2. Борошно просійте в миску, додайте щіпку солі й перемішайте вінчиком.

  3. Яєчні білки вилийте в чисту миску, додайте сік лимона або яблучний оцет і збивайте міксером, поступово збільшуючи швидкість, до утворення легкої пишної піни.

  4. Частинами, не припиняючи збивання, всипайте цукор/пудру. Збивайте білки з цукром до середньої піни. Масу вже не так легко зняти з вінчиків міксера, як на початковій стадії. На поверхні збитої маси деякий час зберігається слід від крапель. Білкова маса ще досить рідка і при нахилі миски легко виливається.

  5. Всипте борошно в білкову масу. Швидко, але акуратно перемішайте вінчиком або лопаткою рухами зверху вниз.

  6. Змастіть форму вершковим маслом. Вилийте тісто у форму й розрівняйте верх лопаткою.

  7. Випікайте бісквіт до золотистості. Залежно від товщини бісквіта це займе від 20 до 40 хвилин.

Немає коментарів:

Дописати коментар