Білки після приготування основної страви потрібно поставити в холодильник (затягнувши миску харчовою плівкою) на 4–5 днів або заморозити (можна зберігати довго), а потім розморозити.
Для приготування ангельського бісквіта вам знадобиться:
- яєчні білки — 7 шт.
- цукор або цукрова пудра — 100 г
- пшеничне борошно — 80 г
- сік лимона або яблучний оцет — 1 десертна ложка
- щіпка солі
- вершкове масло для змащування форми
Як приготувати ангельський бісквіт:
-
Увімкніть духовку та розігрійте її до 180°С.
-
Борошно просійте в миску, додайте щіпку солі й перемішайте вінчиком.
-
Яєчні білки вилийте в чисту миску, додайте сік лимона або яблучний оцет і збивайте міксером, поступово збільшуючи швидкість, до утворення легкої пишної піни.
-
Частинами, не припиняючи збивання, всипайте цукор/пудру. Збивайте білки з цукром до середньої піни. Масу вже не так легко зняти з вінчиків міксера, як на початковій стадії. На поверхні збитої маси деякий час зберігається слід від крапель. Білкова маса ще досить рідка і при нахилі миски легко виливається.
-
Всипте борошно в білкову масу. Швидко, але акуратно перемішайте вінчиком або лопаткою рухами зверху вниз.
-
Змастіть форму вершковим маслом. Вилийте тісто у форму й розрівняйте верх лопаткою.
-
Випікайте бісквіт до золотистості. Залежно від товщини бісквіта це займе від 20 до 40 хвилин.

Немає коментарів:
Дописати коментар