Яблучно-банановий пиріг із пісочного тіста зі сметанною заливкою


Інгредієнти для тіста:

1 пачка вершкового масла або маргарину (200 гр.)
1 яйце
1,5 ч.л. розпушувача
0,5 склянки цукру
2 склянки борошна

Для начинки:

яблука, банани та гранат
Можна використовувати будь-які інші фрукти або сир і т.д.

Сметанний крем:
сметана 500 гр.
яйця 2 шт.
цукор 6 ст.л
ванільний цукор за смаком
борошно 4 ст.л


Приготування:

Тісто
Маргарин або масло порубати з борошном ножем в крихту. 
Додати цукор, розпушувач, яйце. Замісити тісто. 
Пісочне тісто довго місити не треба. 
Прибрати тісто в холодильник.

Зробити начинку. 
Фрукти промити і нарізати невеличкими кубиками. Змішати з ложкою крохмалю.

Для сметанного крему збити сметану, цукор, яйця, борошно та ванільний цукор.

Викласти тісто у форму, зробити бортики. 
Викласти на тісто  фрукти та залити кремом.
Випікати у розігрітій до 180 гр. духовці до готовності (близько 40 хв). 
На гарячому пирогу крем може колихатися, але охолонувши, він ущільнюється. 
Пиріг треба їсти повністю остиглим, бажано з холодильника.

Інформація та фото знайдені в Інтернеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар