Гречаники у томатному соус

 Інгредієнти

для гречаників:

▪️ 700г фаршу  

▪️ 225г сухої гречки  

▪️ 1 цибулина

▪️ 2 яйця

▪️ борошно для паніровки

▪️ сіль, перець, сушений часник

▪️ 20г олії для смаження

для соусу:

▪️ 500мл томатного соку (або томатної пасти розведеної у теплій воді)

▪️ 150г цибулі

▪️ 2ст.л томатної пасти, сіль, перець, гострий перець

▪️ зелень для подачі.

Приготування:

Зварити кашу та злегка охолодити.

Цибулю мілко нарізати.

Змішати кашу, фарш, цибулю, яйце та спеції. 

Сформувати грачаники, обваляти їх у муці та обжарити до хрусткої шкірочки на олії.

Для соусу - обжарити цибулю, додати пасру, сіль та спеції і ще обсмажити. Додити сік і довести до кипіння.

Скласти в соус обсмажені гречаники, довести до кипіння, готувати на маленькому вогні до готовності(хвилин 40).

Смачного !

Фото знайдені в Інтернеті.

Немає коментарів:

Дописати коментар