Салат «Кольоровий з ковбаскою»

 


📝 Інгредієнти:

  • Болгарський перець — 4 шт. (різного кольору або тільки червоний)

  • Копчена ковбаса — 150 г

  • Твердий сир — 200 г

  • Цибуля ріпчаста (велика) — 1 шт.

  • Консервована кукурудза — 1 банка

  • Майонез — за смаком

  • Сіль, перець — за смаком

🥗 Салат «Овочевий з язиком»


 

Інгредієнти:

  • Огірок свіжий — 1 шт.

  • Помідор — 1–2 шт.

  • Солодкий перець (краще червоний або жовтий, м’ясистий) — 1 шт.

  • Відварений яловичий язик або серце — 200 г

  • Цибуля синя — 1/2 шт. (за бажанням)

  • Майонез — за смаком

  • Сіль — за смаком

🥗 Салат з куркою, перцем і маринованими грибами

 


Інгредієнти:

  • Куряче філе — 1 шт. (відварене)

  • Болгарський перець — 1 шт. (краще червоний або жовтий для яскравості)

  • Яйця — 3 шт. (відварені)

  • Мариновані грибочки — 150 г

  • Твердий сир — 100 г (натерти на грубій тертці)

  • Майонез — за смаком

  • Сіль, перець — за бажанням

🥗 Рецепт салату з куркою, сулугуні та виноградом

 



Інгредієнти:

  • Куряче філе — 1 шт (відварене або запечене)

  • Сир "Сулугуні" — 150 г  

  • Виноград без кісточок (бажано киш-миш) — 100–150 г  

  • Часник — 1 зубчик  

  • Майонез — за смаком (1–2 ст. ложки)

🥗 Салат з шампіньйонами, куркою та морквою по-корейськи


 

Інгредієнти:

  • шампіньйони — обсмажити на олії

  • куряче філе — відварити в підсоленій воді зі спеціями

  • яйця варені

  • морква по-корейськи

  • (опційно) консервована кукурудза

  • майонез

  • (за бажанням при подачі) сухарики

🥗 Салат з буряком, куркою та фетою

  

Інгредієнти:

  • 🟣 буряк варений

  • 🍗 філе куряче (відварне або запечене)

  • 🧀 фета — кубиками

  • 🌰 горіхи волоські — подрібнені

  • 🌑 чорнослив — дрібно нарізаний

Для заправки можна обрати:

🔸 йогурт + часник + укроп 

або

🔸 майонез

Салат з виноградом і мисливськими ковбасками

Інгредієнти:

  • Виноград без кісточок 

  • Мисливські ковбаски

  • Твердий сир

  • Сухарики

  • Майонез

  • Чорний перець

  • (опційно) Варені яйця


Бісквіт

  Інгредієнти


▪️ 1 яйце категорії С1

▪️ 30 г цукру

▪️ 26 г борошна

▪️ 6 г крохмалу кукурудзяного чи картопляного

▪️ Для форми 18 см діаметром ~ 3-4 яйця

▪️ Для форми 20 см діаметром ~ 5-6 яєць, і т д

Відповідно до діаметру форми - збільшуємо інгредієнти в стільки раз, скільки по рецепту у вас йтиме яєць.

ХАЧАПУРІ ПО-МЕГРЕЛЬСЬКИ



Інгрідієнти:

  • борошно - 200 гр
  • дріжджі сухі - 5 гр
  • цукор - 5 гр
  • сіль - 5 гр
  • оливкова олія - 5 мл у тісто та 5 мл для змащування 
  • тепла вода - 140 мл
  • сир сулугуні (або інший, смачно з моцарелою та звичайним твердим сиром - 250 гр
  • жовток - 1 шт.
  • сметана - 1 ст.л.

БУЛОЧКИ СМЕТАННИКИ

 Інгредієнти для тіста:

  • тепле молоко - 220 мл
  • свіжі дріжжі - 20 гр (сухі 7-8 гр)
  • яйця - 1 шт. (С0)
  • вершкове розтоплене масло - 70-75 гр
  • цукор - 85 гр
  • сіль - 1/2 ч.л. 
  • борошно - +/-450 гр (залежно від борошна, тому помірно додавайте, щоб тісто не було забите)